Yöresel Mutfak Kültürü

2 yıl önce
Yöresel Mutfak Kültürü

   İlçemiz ve yöresinde geleneksel yemek olarak Keşkek, Yufka Havuçu, Elma Pekmezi ve Toraman Ekmeği meşhurdur. Torbada süzme yoğurt da ilçemizin olmazsa olmazları arasındadır. Kaldırık turşusu, kavurması ve dolması, doğal mantarlarla yapılan soteler, konserveler, doğadan toplanan kırçanlarla yapılan kırçan kavurması ve turşusu mutfağımızın önemli lezzetleri arasındadır. Mısır ekmeği, pancar dolması, pancar çorbası, fasulye turşusu, kuru fasulye, fındık mantarı kavurması ve Hasan Uğurlu Barajında yetişen yayın balığı ilçemize özgün lezzetlerden bazılarıdır. Buğdayın doğal yollarla ezilmesiyle üretilen nişastayla yapılan Nişasta Havuçu kahvaltımızın vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Tatlı olarak ise ceviz ve fındıktan yapılan kıvratma tatlısı yöremize ait eşsiz damak tatlarındandır.