İlçenin Gezi ve Mesire Yerleri

2 yıl önce
İlçenin Gezi ve Mesire Yerleri

Ayvacık orta Karadeniz’in en güzel doğal yapısına sahip ilçelerinden bir tanesidir. Özellikle orman alanları Samsun ilindeki doğal değerleri yüksek alanlar içinde sayılmaktadır.

Hasan uğurlu ve suat uğurlu baraj gölleri ilçeye ayrı bir güzellik katmaktadır. Özellikle Hasan uğurlu baraj gölü çevresindeki çınar, gürgen ve çam ormanlarıyla kaplı alanlar piknik ve mesire yeri olarak ideal mekanlardır.

Şehrin boğucu yaşantısından biraz uzaklaşıp doğayla baş başa kalmak isteyenlerin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek ilçede; Eyüp Sultan Mahallesi Sahil Gezinti Yolunda, İlçeye merkezine 3 km uzaklıkta Terice Deresi mevkiine konuşlandırılan 15 Temmuz Demokrasi Parkında, İlçe Merkezinde Bulunan Sağ ve Sol sahillerdeki kamelyalarda ve Polis Hatıra Ormanında bulunan mesire alanlarında günü birlik olarak sevdiklerinizle birlikte hoş zamanlar geçirebilir doğanın güzelliklerinden yararlanabilirsiniz.